
1 kg piersici
800 gr zahar
zeamă de la o lămâie
Mod de preparare
Punem o oala (eu utilizez un vas din aliaj de cupru) cu apă la fiert si cînd dă in clocot punem piersicile si le lăsăm cîteva secunde dupa care le scoatem intr-un vas cu apă rece. Indepărtăm pielița, apoi desfacem pulpa de pe sâmbure si tăiem cubulețe. Stropim cuburile de piersică cu zeamă de la o lamâie. Punem intr-o cratită zaharul cu 200 ml de apă. Lăsăm să fiarbă pîna dă in cîteva clocote . Adaugăm piersicile si punem la fiert la foc mic avînd grijă să adunăm spuma care se formează. Cînd piersicile devin translucide si siropul este legat , dulceata este gata. O turnăm fierbinte in borcane, capsăm si le intoarcem cu gura in jos(până a doua zi).